Június végéig lehet véleményezni a közös ellenzéki kormányprogram tervezetét

2021. június 11. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Hónapok óta egyeztetnek a közös kormányprogramról az ellenzéki pártszövetség tagjai, péntekre elkészült az alapdokumentum tervezete. A Kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

„Mi, magyarok sokfélék vagyunk, sokféle nézőpont szerint látjuk a hazánkat, az előttünk tornyosuló problémákat. Mégis: az ellenzéki együttműködés pártjainak – a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd – vezetőiként olyan közös programot fogunk alkotni, amely közös nevezője lesz a jövő Magyarországának, és valóban az egész ország érdekét szolgálja majd” – írták.

„A cél közös: leváltani Orbán Viktor romlott, korrupt, Magyarországot tönkre tevő rendszerét, és létrehozni az új, igazságos, szolidáris, zöld, európai Magyar Köztársaságot. A munka halad és nincs olyan erő, amely ezt megállíthatná” – tették hozzá a közleményükben.

Címszavakban a közös kormányprogram tervezete szabad, egészséges, okos, gondoskodó, zöld, sikeres, biztonságos, európai Magyarországról szól. Az alpontokra kattintva lehet böngészni, mit gondolnak a pártok szociális, rendészeti, jogállami, gazdasági és sok egyéb kérdésről is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!