A Nógrád megyei Béren uniós pénzből egy gazos focipálya mellé építettek akadálymentesített öltözőt

2021. június 10. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb furcsa uniós projektre bukkant Hadházy Ákos független képviselő. Bér egy 300 fős nógrádi falu, ahol egy 20 millió forintos uniós projekt keretében a helyi sportpályához tartozó sportöltözőt újították fel és akadálymentesítették. Hadházy a Facebookon azt írja:

A mozgáskorlátozottak sportja nagyon fontos, de egy olyan „sportpályán”, ahol az egyetlen, úgy-ahogy művelhető sport az önkormányzat melletti réten játszott foci, ekkora akadálymentesítéssel húsz millióért sportöltözőt felújítani: a mozgáskorlátozottak kinevetése. Mire gondolt vajon a polgármester, hogy majd kerekesszékkel megy az öltözőbe a focista?

Hadházy szerint 20 millió forintból egy ilyen településen 4-5 lakóházat lehet venni amúgy, itt pedig ebből a pénzből csak egy öltözőt újítottak fel, és a két lépcső mellé tettek egy behemót kerekesszékes lejárót. A néhány éve felújított öltöző faláról közben vígan pörög le a festék.

Az öltöző egy dolog, de érdemes megnézni, hogy hol is sportolhatna amúgy a kerekesszékes focista Béren. Az épület mellett található egy rét, amelyet Hadházy Ákos is csak „jelzésértékű focipályának” nevez. A képviselő képén valóban látszik, hogy a pálya elég elhanyagolt állapotban van, magas a fű és a gaz. Vajon milyen sportot tudna űzni itt egy kerekesszékes ember?

A dolognak ezzel még nincs vége. A „sportpályától” néhány méterre egy 1956-os emlékmű található. Hadházy posztja szerint ott az építés legnagyobb részét szintén az emlékmű elé telepített mozgássérült parkoló tette ki, csakhogy a szoborhoz már nem lehet kerekesszékkel eljutni, mert oda lépcsők vezetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!