Páros lábbal beugrott és itt maradt a nyár, még késő este is 18–22 fok lesz

2021. június 9. – 06:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem látszik különösebb, extrém változás az időjárásban, vagyis nem várható erős zivatar, jégeső sem az Időkép vagy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Szerdán is napos, nyári idő várható, záporok csak helyenként északkeleten, az Alföldön vagy a Dunántúl déli-délkeleti részén alakulatnak ki.

Országszerte több helyen megerősödhet a szél, zivatarok környékén ez jellemzőbben fordulhat elő. Délutánra 27 és 31 fok közé melegszik a levegő, de még késő estére sem hűl le irgalmatlanul: 18–22 fokkal kalkulál az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az UV-sugárzás az előrejelzések alapján a csúcsidőben az ország nagy részén nagyon erősnek (7–7,9) ígérkezik: a nagyon érzékeny bőrűek ekkor ne töltsenek 15-20 percnél több időt a napon! A meteorológiai szolgálat széles karimájú kalap, napszemüveg viselését ajánlja, használjunk napernyőt, a fedetlen testrészekre pedig fényvédő krémet indokolt alkalmazni. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást – írják.

Csütörtökön már több helyen előfordulhatnak gomolyfelhők, környezetükben záporok, zivatarok várhatóak, a napi maximum 23–30 fok körül alakul majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!