A Dunába zuhant egy ember a Lánchídnál, kimentették

2021. június 07. – 21:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kötélbe kapaszkodó személyt mentettek ki a Dunából a hivatásos tűzoltók és a vízirendészet – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az eset az V. kerületben történt, a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Búvárok mentették ki a bajba jutott személyt egy motorcsónakba, amivel egy pontonhoz szállították, ahol a katasztrófavédelem doktorszolgálata megkezdte az ellátását.

Az eset részleteiről megkérdeztük a főigazgatóságot.

„A Dunába zuhant mintegy négy méter magasról egy harminc év körüli férfi Budapesten, a Lánchíd pesti hídfőjénél hétfőn késő este. A férfi kimentéséhez a fővárosi tűzoltók mellett a fővárosi tűzoltó búvárszolgálat is vonult. A búvárok a kötélbe kapaszkodó férfit egy kiérkező rendőrségi motorcsónakba emelték a rendőrökkel közösen, majd a tűzoltók egy speciális hordágyon a mentőkkel közösen a partra vitték, ahol a mentőautó várta”

– válaszolták. A mentésről videó is készült.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!