A Jobbik Hiller Istvánt támogatja az előválasztáson

2021. június 05. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Jobbik a szocialisták korábbi pártelnökét támogatja az előválasztáson. Közben az MSZP és a DK összesen hat budapesti körzetről állapodott meg egymással, Zuglóban Gyurcsányék az MSZP-s Tóth Csabát támogatják Hadházyval szemben.

„Hiller István eddig négyszer győzte le a Fideszt – ez pedig önmagáért beszél. A közös cél nem is lehetne egyértelműbb: azokat jelöljük, és azokat támogatjuk, akik képesek felvenni a kesztyűt, képesek helytállni a rezsim ellen vívott harcban” – írta Jakab Péter abban a bejegyzésében, amelyben bejelentette, hogy a Jobbik a szocialista Hiller Istvánt támogatja Pesterzsébeten az ellenzéki előválasztáson.

„Már pontosan látjuk, hogy a Fidesz mit hozott a hétköznapokba: nyugtalanságot, ellenségeskedést és rossz hangulatot. Jövőre mi ezen is változtatni fogunk – pont azzal a bölcsességgel és nyugalommal, amit Hiller István is képvisel”

– tette hozzá a Jobbik elnöke, aki ezek után Hiller felkészültségét, szakmai tudását és egyéni képviselői teljesítményét is méltatta.

A pesterzsébeti választókerületben legutóbb, 2018-ban úgy sem igazán tudta megszorongatni Hillert a Fidesz, hogy a parlament alelnökén kívül több ellenzéki induló is volt: Hiller 43 százalékot kapott, a kormánypárti jelölt 37-et, a harmadik helyre pedig 12 százalékkal Bencsik János futott be, aki akkor még jobbikos volt, de azóta kilépett a pártból, és Polgári Válasz néven új formációt alapított.

Hivatalosan július végétől indul az ellenzéki előválasztási kampány, a pártok azonban már hetek óta jelentik be a jelöltjeiket, és azt is, hogy ha valahol nem indulnak el, akkor ott ki támogatnak. A Jobbik az elmúlt hetekben több DK-s politikus mögé beállt, de más pártok jelöltjeit is támogatják, a 15. választókerületben például a szintén szocialista Kunhalmi Ágnest tartják a Fidesz legesélyesebb kihívójának.

Szombaton a baloldali ellenzéki pártok is bejelentettek egy megállapodáscsomagot, mely összesen hat budapesti körzetről szól. A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd abban állapodott meg, hogy az ellenzéki előválasztáson három körzetben a DK fogja támogatni az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltjeit, három másikban pedig az MSZP-Párbeszéd támogatja a DK jelöltjeit. A kedvezményezettek: Bp. 8. vk. (Tóth Csaba, MSZP-P), 16. vk. (Hiller István, MSZP-P), Bp. 17. vk. (Komjáthy Imre, MSZP-P), illetve Bp. 5. vk. (Oláh Lajos, DK), 11. vk. (Varju László, DK), 12. vk. (Barkóczi Balázs, DK).

Ezek közül a zuglói 8. vk. tűnik a legérdekesebbnek, ahol a szocialista Tóth Csaba kihívója a független Hadházy Ákos lesz. Tóth az MSZP egyik jól beágyazott erős embere, a szocialisták által is támogatott Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt ugyanakkor egy 2019-es kiszivárgott felvételen arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, és szétlophatják Zuglót.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!