Nagyon fontos kerékpárút készült el Dunakeszin

2021. június 5. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződtek a munkálatok az 5,36 kilométeres dunakeszi kerékpárúton – tájékoztatott az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda szombaton. A közlemény szerint az évtized legfontosabb kerékpárútja épült meg ezzel, és „ha létezik olyan kerékpárút, ami átbillentheti a biciklis közlekedésre azokat is, akik eddig számításba se vették ezt a módot”. akkor ez az.

Dunakeszi a Budapest körüli agglomeráció második legnagyobb városa, nap mint nap több tízezer ember indul útnak a főváros felé, sokan kocsival, így gyakoriak a dugók. Az autós terhelés amiatt sem tudott csökkenni, mert Dunakeszin eddig nem volt olyan kerékpárút, amelyen biztonságosan el lehetett volna jutni Budapestre. A most átadott 5,3 kilométeres hiányzó szakasszal ez az akadály elhárult, így végig biztonságos, sok helyen előzésre is alkalmas kerékpárúton lehet eltekerni Dunakesziről közvetlenül a Váci úti irodafolyosóig, vagy még tovább, a belváros felé.

A dunakeszi Katonadombtól így mindössze 8 kilométernyi távolságra van Újpest, de a Duna Plázáig tartó 14 kilométeres táv is olyan lehet, amit bárki könnyedén letekerhet – írja a közlemény. A fejlesztésnek köszönhetően Budapestről lényegében végig kerékpárúton tekerhetünk el a Dunakanyarba, és onnan akár a szobi országhatárig is. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elárulta, hogy „a közvetlen szlovákiai összeköttetésre sem kell már sokáig várni, hiszen Szob és Ipolydamásd között hamarosan átadjuk a kerékpárutat, és az ipolyi kerékpáros híd kivitelezése is folyamatban van.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!