Sebesültszállító helikopterekkel gyakorlatoznak pénteken, zajra kell készülni a XIII. kerületben

2021. június 3. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Defender Europe 21 gyakorlatsorozat részeként 2021. június 4-én 14:00 és 16:00 óra között amerikai és magyar katonák sebesültszállító helikopterekkel gyakorló le- és felszállásokat hajtanak végre Budapesten, így erős zajhatásra kell készülni ebben az időszakban – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Az MTI által közreadott hír szerint a helikopterek Újmajor térségéből indulnak és a Duna Plaza mögötti folyóparton lévő betonos területre érkeznek. Ebben az időszakban a XIII. kerületben jelentős hanghatásokra, a leszállóhely és a Honvédkórház közötti útszakaszokon fokozott katonai jelenlétre kell számítani, de azért a katonák igyekeznek minél kevésbé zavarni az ott élőket.

Egy veszprémi olvasónk beszámolója szerint az ő környékükön amerikai drónok zümmögnek, berreg, repkednek már több napja, erről a veol.hu is írt. A cikk alapján az RQ-7 típusú Shadow nevű felderítő drón képes földi célok lézeres megjelölésére is, ami alapján oda földi csapást mérhetnek más járművek. Jelenleg a nemzetközi hadgyakorlat támogatása érdekében települtek ki velük az amerikai katonák Tótvázsony környékére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!