A Telex kérdései a csütörtöki kormányinfóra

2021. június 3. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva
  • Kedden elindult az uniós védettségi igazolványok rendszere, kötelező érvényű csak július 1-től lesz, de hét ország önkéntesen már elkezdte használni, és az Európai Bizottság szerint újabbak csatlakozása várható még július 1. előtt, napokon-heteken belül. Magyarország mikor csatlakozik?
  • Mikor születik Magyarországon döntés a 12-15 évesek oltásáról, amit már az EMA és az Európai Bizottság is jóváhagyott? Számos szomszédos országban már elkezdték Pfizerrel oltani a fiatalokat.
  • Zenés-táncos rendezvényre a jelenlegi jogszabályok szerint életkortól függetlenül csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni. Ez kizárja a részvétel lehetőségéből a 16 év alattiakat, akik egyelőre semmilyen módon nem kaphatnak oltást. Több szakmai szervezet tiltakozott már emiatt, várható-e ebben változtatás?
  • Mikor lesz engedélyezett az amatőr egyéni- és csapatsport bérelt pályákon akár csak védettségi igazolvánnyal?
  • A pedofillellenes törvényjavaslatról: Visszamenőleges lesz a törvény abban az értelemben, hogy a nyilvántartásban mindazon elkövetők is szerepelni fognak, akiknek az ügyében a törvény hatályba lépése előtt született jogerős ítélet?
  • A javaslat 12. paragrafusában szereplő, a munkaviszony létesítésével kapcsolatos korlátozás ugye nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor az illetőnek már meglévő munkaviszonya van? Tehát ha valaki gyermekekkel foglalkozó munkáltatónál dolgozik, és gyermek elleni szexuális bűncselekmény gyanújával eljárás indul ellene, az az új javaslat értelmében sem fogja azt jelenti, hogy automatikusan felmentik a munkavégzés az eljárás lezárultáig legalább?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!