Beindult Fürjes Balázs és Gór Csaba kampánya, végre felújítják a Kútvölgyi klinika homlokzatát

2021. június 1. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszereztük a pénzt a kormánytól Gór Csabával – mondta Fürjes Balázs élő videójában arról, hogy az évek óta romhalmazként álló, sőt, egyre rosszabb állapotban lévő Kútvölgyi Klinikai Tömb épületrekonstrukciós munkái miként folytatódhatnak, illetve hogyan kaphatnak az ilyen projektek kormányzati támogatást ma, 2021-ben Magyarországon. Az idevágó határozat hosszas késedelem után a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

Gór Csaba a II-III-. kerület, míg Fürjes maga a XII-II. kerület egy részét magában foglaló országgyűlési választókerületek fideszes képviselőjelöltjei a jövő évi választáson. Éppen ezért aligha meglepő, hogy ők együtt jelentették be: éjszaka megjelent a Magyar Közlönyben a Kútvölgyi Klinikai Tömb teljes homlokzati korszerűsítéséről szóló határozat, a kormány tehát az ő munkájuknak köszönhetően pénzt szán erre, és jövő év elejéig, még a 2022-es választást megelőzően teljesen új homlokzatot, hőszigetelést, nyílászárókat kap az épület 11 ezer négyzetméteren.

A főváros és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkár, és a II. kerületi Fidesz képviselőjelöltje saját tevékenységük jótékony hatásának tudta tehát be, hogy a kormány pénzt adott az évek óta homlokzat nélkül, egyre durvább állapotban élló kórházi épület homlokzatára.

„A Szent János Kórházban évente egymillió járóbeteg ellátása történik, és évente 500 ezer fekvőbeteg ellátására kerül sor. Vállalhatatlan állapotban van a Kútvölgyi homlokzavata, ez a II. és XII. kerület egyik szégyene. Ezért úgy gondoltuk, haladéktalanul orvosolni kell a helyzetet”

– mondta a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a videóban, hozzátéve, a feladatra 11 milliárd forintot biztosít a kormány, de hogy mennyi mindent tett a Fidesz az elmúlt években a Kútvölgyiért és a kerületért, arról Gór Csabát kérte fel, hogy beszéljen a tájékoztatón. Gór szerint fantasztikus a hír, de az ellenzék által terjesztett rémhírekkel szemben több mint 64 milliárd forint érkezett a kerületbe már az elmúlt években, tehát a kormány sokat áldoz a fővárosiak egészségére Budán is. A bejelentésen részt vett Ralovich Zsolt, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!