Elrohantak egy macska után a móri család kutyái, az egyik félholtan került elő, a másiknak csak a teteme lett meg

2021. május 31. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy macska után szaladt el még május 18-án, séta közben egy móri család két kutyája, akiket hiába hívtak, nem sikerült visszacsalogatniuk, ezért aznap nélkülük mentek haza. Másnap az egyik kutya ugyan előkerült nagyon rossz állapotban, társa azonban továbbra sem ment haza.

„Egy nappal később Csöpi félholtan ténfergett haza. Megverték szegényt, az egész testét sebek borították, alig állt a lábán. Látszott, hogy ember bántalmazhatta, hiszen még tőlünk, a gazdáitól is félt, s remegett. Orvoshoz vittük, hogy életben maradjon” – magyarázta a Blikknek a kutyák gazdája, Arany Tamás.

A másik kutya, Folti ezután sem került elő, épp egy héttel később azonban a család egyik ismerőse rátalált a tetemére. A kutyát súlyosan bántalmazták, és fejbe is lőtték. „Egy zárt telken éltek velünk együtt, soha senkit nem bántottak. Feljelentést tettem, és minden követ megmozgatok, hogy a tettes megkapja a méltó büntetését” – mondta a kutyák gazdája.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére megerősítette a feljelentés tényét. „Az eset miatt a Móri Rendőrkapitányság állatkínzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, melynek során a nyomozók jelenleg is adatgyűjtést és tanúkutatást hajtanak végre, ezért bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánunk adni” – írták még.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!