Harminc méteren át vonszolta autójával az elgázolt 13 éves kerékpárost az ittas sofőr, börtönbüntetést kértek rá

2021. május 31. – 10:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2019 decemberében ittasan elütött autójával Kiskunhalason egy 13 éves biciklis lányt. A vádirat szerint a férfi egy kereszteződéshez érve a jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a lánynak, helyette a kereszteződésbe megállás nélkül, gyorsítva hajtott be, és elütötte őt – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A lány fékezett, és az úttestre esett, az autó alá, ami mintegy harminc méteren át vonszolta magával. A fején és testszerte számos, 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, de maradandó fogyatékosságot szerencsére egyik sem okozott. A férfi, miután észrevette, mi történt, kiszállt az autóból, és gyalogosan próbált elmenekülni, anélkül hogy a lánynak segítséget nyújtott volna.

A rendőrök ezután hamar elfogták a futva menekülő sofőrt, a kocsi alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről pedig szintén ők emelték le az autót, járókelők segítségével. A sofőrnek egy másik bűncselekményért is felelnie kell: 2019 augusztusában Kiskunhalason ittasan és nyugtató hatása alatt vezetett egy személyautót.

A büntetett előéletű férfi jelenleg más bűnügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. Őt a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetésen kívül minősített segítségnyújtás elmulasztásával és ittas járművezetéssel is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!