Ha megépül, a budapesti Fudan Hungary University lesz a világ második legnagyobb, Kínán kívüli kínai kampusza

2021. május 27. – 16:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy online előadáson beszélt a kínai Fudan Egyetem alelnöke a budapesti kampuszról. Beszélt arról, hogy milyen az egyetem négy sanghaji kampusza (40 ezer hallgató, több mint 3000 oktató), valamint a korábbi magyarországi együttműködéseikről.

Elhangzott, hogy jelentős támogatást kapnak a magyar államtól, és először „Miniszter László” (Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) sanghaji látogatásán beszéltek egy magyarországi kampusz lehetőségéről. Ezt a járvány ugyan megakasztotta, de Hszi-Csin Ping február elején alá is írta a stratégiai együttműködési megállapodást a Palkovics által képviselt magyar kormánnyal.

A Fudan Hungary University az elhangzottak szerint egy független, önálló egyetem lesz, és regisztrálták Magyarországon, hogy magyar diplomát adhasson. A kampusz Budapest déli részén a Duna keleti partján lesz majd, és egyelőre négy karral terveznek: bölcsészet- és társadalomtudomány, műszaki és természettudományok, orvosi fakultás, valamint közigazgatás.

Hatezer diákja lesz majd a kampusznak, egy részük Magyarországról, a többiek Európa más országaiból. Az oktatók nagyjából 500-600-an lesznek, és globálisan keresnek tanárokat, mert a globális verseny szereplőivé szeretnének válni.

Ez lesz a második legnagyobb kínai kampusz Kínán kívül (beleértve a Fudanon kívül minden másik kínai egyetemet is), a legnagyobb Malajziában lesz, Európában pedig egyelőre ez lesz az egyetlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!