Jön a videóhívás funkció az ÉletMentő applikációjába

2021. május 26. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan újabb funkcióval bővül az ÉletMentő applikációja: a fejlesztésnek köszönhetően videókapcsolat létesíthető majd a mentésirányító központ és a bajbajutottak között – írta meg az MTI.

A videóhívás segítségével a telefonos elsősegélynyújtás is sokkal hatékonyabbá válik, a diszpécserek is láthatják a szituációt, nem utolsósorban pedig a hallássérült segélykérők számára is jobb kommunikációs platformot teremt.

Korábban csak telefonon lehetett kapcsolatot teremteni, de az új funkciónak köszönhetően ez kiegészült a hívó fél pontos tartózkodási helyével és egészségügyi adataival kapcsolatos információkkal, ami jelentősen lerövidítheti a megfelelő segítség elindításához szükséges időt.

A telefonos alkalmazás a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös fejlesztése, 2020 január óta lehet vele segítséget kérni.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, tudatosan törekszenek arra, hogy a legkorszerűbb digitális megoldásokat használják az életmentésben, ezek közé tartozik az Vodafon Magyarország Alapítvánnyal tavaly januárban útjára indított ÉletMentő applikáció is, ami további támogatást tud adni a mentésirányítóknak a gyors és szakszerű segítségnyújtásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!