A fürdőszobából csináltak házi droglabort egy gödöllői panelben

2021. május 26. – 08:34

frissítve

A fürdőszobából csináltak házi droglabort egy gödöllői panelben
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gödöllői panellakás fürdőszobájában gyárthatott kábítószert három férfi a rendőrség szerdai beszámolója szerint.

A Pest megyei felderítők hónapok óta megfigyelték a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfiakat, mielőtt múlt pénteken rajtuk ütöttek. Autóikban és lakásukon droggyártáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és alapanyagokat foglaltak le.

A rendőrség közleménye szerint „a fagyasztószekrényben sem élelmiszerek sorakoztak”, hanem 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva. Ez az igazságügyi szakértő előzetes véleménye szerint amfetamin.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

„A méregkeveréshez használt lakásban fóliázógépek, digitális mérleg, keverő edények, valamint a drog összetevői – koffeinpor, kénsavval és opioiddal (alfa-metilfentanil) teli kannák hevertek” – fogalmaz a rendőrség. A lefoglalt hozzávalókból kb. 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani a rendőrség becslése szerint.

A gyanúsítottak autóit is átkutatták, onnan nemcsak a kábítószer előállításához szükséges eszközök és alapanyagok kerültek elő, hanem 1,4 millió forint és 1900 euró is.

Az egyik előállított, az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett. Mindhármuk ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!