Kövér ma is elvette a szót Jakabtól a parlamentben, a jobbikosok kivonultak

2021. május 25. – 14:03

frissítve

Kövér ma is elvette a szót Jakabtól a parlamentben, a jobbikosok kivonultak

Másolás

Vágólapra másolva

Napirend előtti felszólalásában nem jutott sokáig most sem Jakab Péter jobbikos képviselő. Jakab először idézte Orbántól a mondatot, hogy „mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”, majd elkezdte hozzátenni, hogy múlt héten Kövér László sokadik alkalommal vonta meg tőle a szót a parlamentben,

amikor Kövér kikapcsolta Jakab mikrofonját.

A házelnök elmondta, a múltkor is azt ajánlotta neki, nézze meg tüzetesen a házszabályt, amiben benne van, hogy nem kritizálhatja az ülésvezetést. Majd rászólt a többi jobbikosra is, hogy: „ne hőbörögjenek!”

„Én azt is megértem frakcióvezető úr, hogy ön a kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként”

mondta Kövér, és kérte Jakabot, értse meg, nem sértegethet senkit a házban, és nem bírálhatja az ülésvezetést sem, mert ha így tesz, akkor legközelebb is elveszi tőle a szót. Majd több képviselőre is rászólt, hogy nem adta meg nekik a szót, egyiküknek azt is odaszúrta:

„ez nem a kocsma.”

Ezután visszaadta a szót Jakabnak, aki azzal kezdte, hogy

„elnök úr, akármit is tesz, soha, semmilyen körülmények között nem fog tudni elhallgattatni. Kikacsolhatja a mikrofonomat, büntethet tíz…”

majd ezzel a lendülettel Kövér ki is kapcsolta Jakab mikrofonját újra, és azzal nyugtatta az eljárását hangosan kifogásoló jobbikos képviselőket:

„Nyugi! Remélem az urak még nem ittak, képesek higgadtan viselkedni!”

A jobbikos képviselők felállva kiabáltak Kövérnek, majd kivonultak az ülésteremből. Az egész menetet itt tudja megnézni egyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!