Karikó Katalin megkapta a legrangosabb magyar egészségügyi díjat

2021. május 25. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy örömmel adtam át Karikó Katalinnak munkája és életműve elismeréseként a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat” – közölte Kásler Miklós a Facebook-oldalán.

A miniszter szerint Semmelweis és Karikó munkássága között fontos párhuzam, hogy „mindketten hittek feltevésükben, és a rengeteg nehézség ellenére rendületlenül gyakorolták hivatásukat a betegek és az egész emberiség javára. Végül pedig az idő és a tények őket igazolták” – írta a Emmi vezetője.

A minisztert meghatotta a gondolat, hogy szakmai pályájukat Karikó és ő is Szegeden kezdték. Kásler azzal zárta sorait, hogy bízik benne, hogy „a Nobel-díj-bizottság is meghozza majd a tudományos eredményhez méltó döntést”.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom