Másfél napig kora nyár lesz, majd megint jön egy hidegfront

2021. május 25. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg nem nyugtatja meg a hír azokat, akik végigfagyoskodták a pünkösdi hétvégét, hogy szerdán és csütörtökön végre kisüt a nap, olyannyira, hogy a magas UV-B sugárzásra figyelmeztet az Időkép.

Előrejelzésük szerint szerdán végre mindenhol kitisztul az ég, ragyogóan napos, nyugodt idő vár ránk. A szél sem fog fújni, a csúcshőmérséklet napközben 19-24 fok között alakul. Csütörtökön délutánig szintén napsütéses időben lesz részünk, az ország nagy részén 20-26 fok közé melegszik a levegő. De aztán késő délután a nyugati tájakat záporokkal, zivatarokkal újabb hidegfront éri el.

Az OMSZ szerint pénteken a frontfelhőzet nyugatról kelet felé vonul, de délután már a keleti határvidéken is szűnik a csapadék. Mögötte gomolyfelhők-képződnek, amelyekből néhol futó zápor kialakulhat. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 8-14 fokról délutánra 17-22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A hétvége is csapadékosnak ígérkezik, 16-22 fokra kell számítani.

Az Időkép szerint a hűvös májusi időjárás meglátszik a Balaton vízhőmérsékletén is, ami május végén már 20 fok környékére szokott felmelegedni, de most még csak 15-16 fokos a víz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!