Élvezzük ki a pénteki napsütést, mert nem marad sokáig

2021. május 21. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntekre végre kisütött a nap, reggelre kitisztult az ég a felhősebb, csapadékosabb napok után. Napkeltekor a kevés fátyolfelhő mellett naphalók is kialakultak:

A pénteki napon a délelőtti napsütést délutáni gomolyfelhők követik, záporok maximum északon elvétve alakulhatnak ki. Az erős szél nyugaton lesz jellemző, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Ki kell azonban élvezni a napsütést, szombatra ugyanis közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, lehetnek naposabb időszakok, de a délelőtti óráktól valószínű szórványosan az eső, zápor.

Északkeleten egy-egy viharos lökés is lehet, hajnalban 5, 13 fok lesz a jellemző. Nagy lesz az eltérés a hőmérséklet csúcsértékében, míg az északnyugati megyékben mindössze 16, délkeleten 25 fok körüli értékek várhatóak a legmelegebb órákban.

Vasárnap egyre többfelé csökken majd a felhőtakaró, északon, északnyugaton és délen is lehet viszont számítani esőre, záporra, északon ráadásul nagy mennyiségben. A hőmérséklet tekintetében a nagy eltérések maradnak, a kettősség valamennyire megmarad pünkösdhétfőre is.

Forrás: időkép, Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!