Több mint 700 millió forintot ad a kormány egy budai egyszülős központra

2021. május 20. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

A volt kormányszóvivő Nagy Anna által létrehozott szervezetnek idén 203,6 millió forint jut.

Legfeljebb 713,85 millió forintot biztosít a kormány a pénzügyminiszter közreműködésével az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány budai Egyszülős Központjának létrehozására és működtetésére, 2021 és 2026 között, derült ki a szerda esti Magyar Közlönyből. A határozat címe „az egyszülős családok terheinek csökkentésével összefüggő kormányzati intézkedésekre” utal, a szövegből ugyanakkor egyértelmű, hogy erről az egy alapítványról van szó.

A volt kormányszóvivő Nagy Anna által létrehozott szervezetnek így a 700 milliós keretösszegből idén 203,6 millió forint jut.

Nagy Anna néhány hete Novák Katalin családügyi miniszterrel, valamint Fürjes Balázs budapesti fejlesztésekért felelős államtitkárral tárgyalt a témában egy, Novák Facebook-oldalán fellelhető poszt alapján.

A határozatban az áll, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell gondoskodnia arról, hogy – amennyiben szükséges – a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. útján „szakmai támogatást nyújtson” az alapítvány részére a központ létrehozásának előkészítésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!