Egy ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, amikor előrejelző autóba rohant egy autós az M5-ösön

2021. május 20. – 11:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt, négyen súlyosan megsérültek, amikor kisteherautóba hajtott egy személyautó az M5-ös autópályán az újhartyáni lehajtónál, a Budapest felé vezető oldalon csütörtök reggel. Az érintett szakaszt lezárták – közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem

Az MTI beszámolója szerint az autó egy, az autópályán folyó munkálatok miatti terelést előrejelző járműnek ütközött. Az autó jobb első ülésén utazó férfi a helyszínen meghalt, a sofőr és további két utas, valamint a terelő járműben tartózkodó munkás súlyosan megsérült. A főváros felé haladó forgalmat az örkényi csomópontnál leterelik az autópályáról.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, hogy a tűzoltók feszítővágóval kezdték meg két utas kiszabadítását, és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Az autópályákon rendszerese rohannak bele az autósok az ott várakozó, terelő előrejelző autókba, erről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendszeresen tájékoztatást is nyújt az Instagramon. Az M5-ös autópálya útmunkálata nem hozzájuk, hanem az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt.-hez tartozik. Érdeklődtünk a részletekről, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.


A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!