A kisgyermekekkel otthon levőknek hozna létre egy szövetkezetet Kósa Lajos

2021. május 19. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új törvénymódosítási tervezet szerint Kósa Lajos szövetkezetet hozna létre a kisgyermekkel otthon levők számára – írja az Mfor.hu. A speciális szövetkezet célja az lenne, hogy támogassa a nem nagyszülőként gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülők vagyoni, szociális, kulturális helyzetét.

Elősegítené, hogy a tagok szépen lassan visszaszivárogjanak a munkaerőpiacra, miközben a szövetkezet tagjai tudásukkal segítik egymást a kisgyermekek gondozásában. A tervezet szerint a tagoknak legalább 90 százalékban nem nagyszülőknek kell lenniük.

A szövetségnek lenne tagdíja vagy egy azt kiváltó nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás, és lenne egy oktatási alapja is, azon belül menne a gyereknevelési know-how átadása a tagok között.

„A kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete által nyújtott szolgáltatásokért szolgáltatási díjat kell fizetni, és a szövetkezet az éves nettó árbevételének legalább 85%-át a tagok között személyes közreműködésük arányában osztja fel”

– áll a tervezetben. A szervezet akár harmadik fél számára is adhatna tanácsot. Az ötlet nem új, 2018-ban már Novák Katalin is felvetette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!