A Debreceni Egyetem volt rektorát indítja az MSZP és a Párbeszéd Kósa Lajos körzetében

2021. május 19. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2010 és 2013 között volt a Debreceni Egyetem rektora Fábián István kémikusprofesszor, akit először az MSZP kért fel arra, hogy induljon az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megyében, majd hozzájuk csatlakozott a Párbeszéd is – írja a Debreciner. Fábián Hajdú-Bihar megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületben indul. Azért itt, mert ott található a Debreceni Egyetem főépülete, és születése óta döntően ebben a körzetben élt.

A Párbeszéd oldalán Fábián profiljánál az áll, hogy már rektorként sem hagyta szó nélkül a Fidesz megszorításait, mert a szakmai szempontokat tartotta a legfontosabbnak. „Újra kell indítani a panelprogramot, érdemi lakásfelújítási megoldásokra van szükség. Az utak állapotán javítani kell, a vasútállomásnál végre meg kell valósítani az intermodális csomópontot. Meg kell védeni a zöldterületeket, a Civaqua program végrehajtásával biztosítani kell a Nagyerdő és a horgásztavak vízellátását” – írta egyebek mellett Fábián.

A volt rektor egyébként a Karácsony Gergely által bejelentett 99 Mozgalom egyik alapítótagja. A kémikus a Debrecinernek azt mondta: elsősorban Karácsony mozgalma, valamint az általuk megfogalmazott célok motiválták a jelöltségre vonatkozó felkérés elfogadásakor.

Az ellenzéki előválasztásra bejelentette már indulását a körzetért Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő és Szabó Bence momentumos önkormányzati képviselő is. A 2018-as országgyűlési választáson Kósa Lajos nyerte el a kerületet 47,36 százalékkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!