Vesztegetés gyanújával került előzetes letartóztatásba a Békés megyei főállatorvos

2021. május 19. – 18:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Narancs megkereste a Békés Megyei Kormányhivatalt azzal az információval kapcsolatban, miszerint néhány napja hivatali vesztegetés miatt előzetes letartóztatásba került a Békés megyei főállatorvos. A kormányhivatal megerősítette az információt, illetve azt írták:

„Az üggyel kapcsolatosan a hivatal a szükséges személyügyi, jogi és munkaszervezési intézkedéseket megtette, az érintett személy munkaviszonyát haladéktalanul megszüntette. Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály főosztályvezetői teendőit jelenleg dr. Nagy Erzsébet látja el.”

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta a lapnak, hogy egy

„vezető beosztású személy az előnyért hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt”

rendelte el a Szegedi Járásbíróság az egyik gyanúsított letartóztatását.

Ahogy arról a lap ír, múlt héten az ország több részéről érkező rendőri egységek egyszerre több helyen léptek akcióba Békés megyében, többek között Tótkomlóson (a tótkomlósi állatpatikában), Csorváson és Békéscsabán. Utóbbinál a Békés Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály Szerdahelyi úti központjában.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábban arról írt, hogy az ügyben öt gyanúsított van, egyikőjük előzetes letartóztatását kezdeményezték. Azt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem árulta el, hogy pontosan milyen ügyben nyomoznak, a lap információi szerint egyes információk szerint kutyákhoz van köze, más értesülések alapján madárinfluenzához vagy sertésekhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!