Megfúrta a gázvezetéket válófélben lévő feleségénél, gyertyát gyújtott nála, ami berobbantotta a gázt

2021. május 18. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádemelést javasol a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság azzal a lepsényi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint a tőle külön élő felesége mezőszentgyörgyi otthonába behatolt, a fürdőszoba gázvezetékét megfúrta, és a helyiségben gyertyát gyújtott. A 47 éves férfi a gyanú szerint 2018. december 31-én 5 óra és 13 óra 30 perc között a tőle válófélben lévő felesége mezőszentgyörgyi lakóházában a fürdőszobai falra szerelt átfolyós gázkészülék földgázbetápláló, flexibilis vezetékének kifúrásával gázömlést idézett elő, és annak közelében egy égő gyertyát helyezett el. A kiömlő gáz begyújtotta a lángot, robbanás keletkezett, amitől a mosógép megrongálódott, és a helyiség mennyezetéről a vakolat lehullott – írja a Police.hu.

Amikor volt felesége hazaért, megérezte a házból szivárgó erős gázszagot, ezért azonnal elzárta a gázcsapot, és értesítette a rendőrséget. A nyomozás során a gyanú rövid időn belül az asszony férjére terelődött, akit a nyomozók másnap közveszélyokozás kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Az eljárásba bevont tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a fürdőszobában előidézett gázömlés, az ott elhelyezett gyújtóforrás alkalmas volt a helyiségben és a szomszédos ház udvarán tartózkodók életének veszélyeztetésére.

A férfit végül 2020 novemberében előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki, és azóta a papírokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!