Vádat emeltek a férfi ellen, aki 17 éve egy zsákban a lomtalanításra szánt dolgokhoz tette, és hagyta meghalni újszülöttjét

2021. május 18. – 11:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2020-ban DNS-azonosítással sikerült a Nemzeti Nyomozó Irodának áttörést elérnie egy (akkor) 16 évvel korábbi ügyben: 2004-ben ugyanis egy, a Péteri külterületén lévő szeméttelepen egy élettelen csecsemő testére találtak rá ott kutakodók. Akkor a nyomozás megakadt, mert nem tudták azonosítani a hozzátartozókat, ám 2020-ban DNS-azonosítással rátaláltak az apára – írja közleményében az ügyészség.hu.

Vele szemben most a Pest Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, a vádirat szerint ugyanis a férfi újszülött gyermekét egy zsákba tette, majd a lomtalanításra kitett hulladék közé rejtette.

A vádirat szerint a férfi 2001 óta élt együtt az újszülött anyjával. Együtt neveltek öt gyermeket Péteriben található otthonukban, akikből kettő közös volt, három a nő előző kapcsolatából származott. A nővel korábbi terhessége alatt is előfordult, hogy nem észlelte magán annak jeleit csak egészen későn, rövid idővel a szülés előtt. A férfi és a nő párkapcsolata 2004-re megromlott, a férfi több ízben agresszíven viselkedett, és tettlegességre is többször sor került.

2004 szeptemberben, egy hajnalon a nő hasi görcsökre ébredt: ekkor jött rá, hogy terhes lehet és épp megindult a szülés. A férfi ekkor a másik szobában aludt és csak a reggeli munkába készülődés során ment be oda, ahol a nő időközben már megszülte a gyermeküket. Látva a babát a férfi feldühödött és trágár szavakkal kérte számon a nőt a gyermek miatt. A nő megpróbálta csendesíteni a férfit és kérte, hogy hívjon mentőt, majd ezt követően elment tisztálkodni a fürdőszobába.

Ekkor a férfi egy paplanhuzatba tekerte az újszülöttet, majd kivitte az utcára, ahol egy műanyag szemeteszsákba is beletette. Ezután, mivel az utcában éppen lomtalanítás volt, az egyik hulladékkupacba rejtette a zsákot. Visszatérve a házba nem mondta el a nőnek, hogy mit csinált, de megfenyegette, hogy ha bárkinek szól a gyermekről, akkor őt megöli.

A gyermek ellátatlanság, magárahagyatottság és kihűlés miatt vesztette életét, amiben fulladás is közrejátszott a zsák miatt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!