62 milliót sikkasztott és játszott el a szerencsejáték-függő banki pénztáros, öt évet kapott

2021. május 17. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen öt év börtönt kapott az a szerencsejáték-függő férfi, aki banki pénztárosként egy hónap alatt 62 millió forinttal károsította meg a neki munkát adó pénzintézetet – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A Szegedi Ítélőtábla ítélete szerint a banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig többször nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte. A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill – internetes tranzakciókezelő – számlájára, ahonnan továbbította különböző online szerencsejáték-oldalakra, illetve készpénzben felvette, és az internetes szerencsejátékon, valamint kaszinóban felhasználta.

A nap végén a fiktív készpénzbefizetési tranzakciókat sztornózta, így a bankszámlákon negatív egyenleg keletkezett ugyan, de pénztárhiány nem jelentkezett. A férfi emellett az ügyfél tudta nélkül felbontotta a bankbetétjét, majd a felszabadult összeget átutalta a fiktív befizetések sztornózása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel a bankot több mint 62 millió forinttal károsította meg, a teljes összeget pedig elvesztette.

A férfit információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek az ítélőtábla, mely az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott ítéletet további másfél évvel súlyosbította.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!