62 milliót sikkasztott és játszott el a szerencsejáték-függő banki pénztáros, öt évet kapott

2021. május 17. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen öt év börtönt kapott az a szerencsejáték-függő férfi, aki banki pénztárosként egy hónap alatt 62 millió forinttal károsította meg a neki munkát adó pénzintézetet – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

A Szegedi Ítélőtábla ítélete szerint a banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig többször nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte. A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill – internetes tranzakciókezelő – számlájára, ahonnan továbbította különböző online szerencsejáték-oldalakra, illetve készpénzben felvette, és az internetes szerencsejátékon, valamint kaszinóban felhasználta.

A nap végén a fiktív készpénzbefizetési tranzakciókat sztornózta, így a bankszámlákon negatív egyenleg keletkezett ugyan, de pénztárhiány nem jelentkezett. A férfi emellett az ügyfél tudta nélkül felbontotta a bankbetétjét, majd a felszabadult összeget átutalta a fiktív befizetések sztornózása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel a bankot több mint 62 millió forinttal károsította meg, a teljes összeget pedig elvesztette.

A férfit információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek az ítélőtábla, mely az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott ítéletet további másfél évvel súlyosbította.