Elnöki kegyelmet kapott a férjét nyakon szúró Kertész Ágnes

2021. május 17. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Áder János kegyelemben részesítette Kertész Ágnest, így annak tíz év helyett csak ötöt kell majd fogházban töltenie – írta meg a Blikk.

Kertész 2018-ban próbálta meg megölni férjét, akinek kábítószert kevert az italába, majd nyakán többször is megsebesítette. A férfi túlélte a támadást, és azóta ő neveli a közös gyermeküket, akit Kertész szerint ellene hangolnak.

Az asszony és korábbi védője arra hivatkoztak a kegyelmi kérelemben, hogy az esetet megelőzően a férfi évekig terrorban tartotta az asszonyt – olvasható a Jogában áll hallgatni című műsor Facebook-oldalán.

„Lapjuk információját megerősíthetem, Ágnes valóban kegyelemben részesült. Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie, és azt sem fegyházban, hanem fogházban” – reagálta a Blikk megkeresésére Kertész korábbi ügyvédje, dr. Lichy József, aki annak idején beadta a kérelmet.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom