51 újabb CAF-villamosra kötött megállapodást a BKK

2021. május 17. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a CAF-villamosok gyártójával, és a szerződésmódosítással további egy évig élhet opciós lehívási lehetőségével – közölte a vállalat közleményében. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, Walter Katalin írta alá a CAF villamosokat gyártó spanyol vállalattal a módosítást.

Rendelkezésre álló anyagi forrás esetén további lendületet kaphat a fővárosi járműparkfejlesztés, miután a BKK további egy évig, azaz 2022. május 17-ig – teljesen vagy részlegesen – lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid villamos is.

A trolibuszokat gyártó Solaris–Škodával 48 trolibuszról született megállapodás, azok idén november 30-ig lehívhatóak.

Az első negyedévben 7 új CAF villamost üzemeltek be a fővárosban, tavaly 14 vadonatúj szerelvényt állítottak forgalomba. A BKK – Európai Uniós források felhasználásával – 2018-ban 10 szóló és 11 csuklós trolibuszt szerzett be a Solaris–Škoda gyártótól.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass