A huszonévesek 60 százalékának van félretett pénze

2021. május 16. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nőtt a fiatalok megtakarítása hajlandósága: 2021 márciusában a fiatalok 60 százaléka rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány, írja az MTI a K&H ifjúsági indexe felméréséről, ami évek óta vizsgálja a 19-29 évesek pénzügyi magatartását.

A felmérésből kiderül az is, hogy egyre többen tervezik tudatosan a kiadásaikat, miközben egyre kevesebben használnak készpénzt: a K&H adatai szerint 2020-ban, az előző évhez viszonyítva, óriásit ugrott a mobilbank használata, az idősebb korcsoport is belépett a digitálisan aktív ügyfelek közé, és a teljes ügyfélkör 82 százaléka már ide sorolható, míg a 19-29 évesek 89 százaléka használja már a bankkártya szolgáltatást.

Az adatok alapján, a mobilbankolás terjedésével, az elmúlt hónapokban visszaszorult a készpénz használata is, online fizetéssel, mobil bankolással, bankkártyás, mobiltárcás vásárlással szinte már mindent be lehet szerezni. A mobilbankolás növeli a biztonságot is, hiszen például a bankkártyát azonnal le lehet tiltani, ha ellopják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!