Két autóval ütközött egy Dodge éjszaka a Lánchídon, egyikük ittas volt és illegális taxis lehetett

2021. május 16. – 08:52

frissítve

Két autóval ütközött egy Dodge éjszaka a Lánchídon, egyikük ittas volt és illegális taxis lehetett
Fotó: BalesetInfo

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat éjszaka baleset történt a Lánchídon, írja a Budapest környéke oldal. Egy Dodge-ot vezető sofőr a szemtanúk szerint a balesetet megelőzően a Széchenyi téren körözött, majd felhajtott a Lánchídra, ahol átcsúszott a Pestre vezető sávba. Előbb egy szürke Toyota Priusszal ütközött, majd a Dodge keresztbe fordult, és egy érkező Bolt taxi belerohant. A baleset következtében egy ember megsérült, őt kórházba szállították a mentők.

A Baleset info oldal értesülése szerint viszont máshogy történt a baleset: a Pestre tartó oldalon egy Bolt taxi vezetője észlelte, hogy az előtte haladó szürke Toyota Prius vezetője vélhetően ittas állapotban vezet, ugyanis nem bírta egyenesen tartani a kocsit, ezért lassított, hogy minél távolabb legyen tőle.

A szürke Toyota vezetője egy pillanatra áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött a szemből, szabályosan érkező Dodge Challenger sportkocsival. Az ütközés következtében a Dodge megpördült, és a másodikként érkező vétlen taxinak ütközött, ami a Lánchíd korlátjának csapódott.

A rendőrség a szürke Toyota Prius sofőrjét megszondáztatta, az alkoholszonda 0,84 egységet mutatott, ezért őt bevitték a rendőrök.

A lap szerint a helyszínen tartózkodó szemtanúk azt mondták, hogy a balesetet okozó szürke Toyota Prius vezetője illegális taxis tevékenységet végzett Budapesten, többször látták esténként. A baleset pillanatában egy fuvart intézett a telefonján, amikor áttért a szemközti sávba.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták a Lánchidat.

Megkerestük a rendőrséget, hogy kiderítsük, pontosan hogy történt az eset. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 14:30-kor: A BRFK részben válaszolt a kérdéseinkre:

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy 2021. május 15-én 22 óra körül egy szürke Toyota a Lánchídon Budáról Pest irányába haladt, amikor a rendelkezésre álló adatok szerint többször áttért a szemközti sávba. A híd közepe táján nekiütközött egy vele ellentétes irányba haladó autó hátsó részének, ami az ütközés következtében keresztbe fordult. A keresztbe fordult jármű ekkor összeütközött egy Budáról Pestre közlekedő másik autóval. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök mindhárom sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a szürke autós esetében pozitív eredményt mutatott. Az érintett sofőrt mintavételre előállították, aki kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit”.

Arra azonban nem kaptunk választ, hogy a szürke Toyota sofőrje illegális taxisként dolgozott-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!