Vádat emeltek a rémálomszomszéd ellen, aki válogatott eszközökkel zaklatta a vele egy házban lakó párt

2021. május 13. – 09:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a hódmezővásárhelyi ügyészség egy nő ellen, aki agresszíven zaklatta a szomszédait, és ettől az sem tartotta vissza, hogy felfüggesztették illetve távolságtartást rendeltek el ellene.

A Csongrád-Csanád megyei Főügyészség közleménye plasztikusan festi le a rémálomszomszéd történetét. A vádirat szerint a nő már 2019. októbere és 2020. januárja között zaklatta a vele egy társasházban élő szomszéd párt Hódmezővásárhelyen,

„mivel mindenáron kapcsolatot akart velük kialakítani és nem tudta elviselni, hogy a sértettek ezt a törekvését és ajándékait visszautasították.”

A vádlott hetente megjelent a szomszédai lakásánál este 6 és éjjel egy óra között, jellemzően ittas állapotban, és becsöngetett. Ha a sértettek nem reagáltak vagy kikapcsolták a csengőt, akkor addig dörömbölt, amíg nem nyitottak neki ajtót. De ekkor is többször előfordult, hogy visszament, és ordibálva verte az ajtót, ettől a rendőri intézkedések sem rettentették el.

Mindezeken túl többször vitt süteményt és ajándékokat a sértetteknek, annak ellenére, hogy közölték vele, hogy hagyja őket békén.

A vádlottal szemben fentiek miatt nyomozás indult, ezután a szomszédoknak volt néhány néhány nyugodt hónapjuk. Az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéssel zárult tavaly októberben, de ez nem hatotta meg a vádlottat, aki 2020. novembere és 2021. márciusa között is folytatta a zaklatást, méghozzá egyre agresszívebb módon. A közlemény szerint sokszor sértettek kiskorú gyermekében is félelmet keltett.

A rémálomszomszéd tényleg mindenre elszánt volt, a kapcsolatteremtés érdekében odáig ment, hogy köszönetnyilvánító levelet és nyakláncot dobott sértett postaládájába a folyamatos elutasítások ellenére. Az sem tartotta vissza, hogy a szomszédai feljelentésére induló újabb nyomozásban távoltártást rendelt el vele szemben a bíróság, valamint gyanúsítottként hallgatták ki. A vádlott a felette levő lakásban lakó sértett háborgatását úgy is folytatta, hogy kétnaponta a plafont verte, ordítozott.

A közlemény szerint ez a magatartás a sértettekben komoly félelmet keltett, kamerát is szereltettek fel a bejárati ajtó elé, melynek felvételei alapján látták, hogy a vádlott hallgatózik, az ajtón levő ablakon keresztül próbál leskelődni. A járási ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!