Vádat emeltek a díler ellen, aki azért bukott le két és fél kiló kokainnal a hátizsákjában, mert motorbalesetet szenvedett

2021. május 12. – 10:55

frissítve

Vádat emeltek a díler ellen, aki azért bukott le két és fél kiló kokainnal a hátizsákjában, mert motorbalesetet szenvedett
Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletével vádolja a Baranya Megyei Főügyészség azt férfit, aki két és fél kiló kokainnal a hátizsákjában szenvedett motorbalesetet Pécs határában még tavaly májusban – írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint az akkor 43 éves nemesnádudvari férfi ismeretlen módon jutott hozzá a több mint két és fél kiló tömbösített kokainhoz, amit feldolgozás és eladás céljából akart valószínűleg Siófokra vinni motorral. Csakhogy nem tartotta be a követési távolságot, így Pécs határában hátulról beleszaladt az előtte forgalmi okból leálló autóba, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

A kórházban aztán leltárba vették a holmiját, ekkor találták meg hátizsákjában a két, kokaint tartalmazó, tégla alakú csomagot.

Az ügyben kirendelt szakértő szerint a lefoglalt kábítószer-hatóanyag tartalma negyvenszeresen haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát, és négyszeresen meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát is. A férfi öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!