Novák Katalin törvényjavaslata szerint szigorúbban hajtják majd be a tartásdíjakat

2021. május 11. – 13:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szigorúbban hajtják majd be a tartásdíjakat, az erről szóló törvényjavaslatot kedden nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek, mondta Novák Katalin kedden.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a törvényjavaslattól lehetővé válik, hogy az erre jogosult családok időben, hatékonyabban, gyorsabban és nagyobb összegben kapják meg a nekik járó tartásdíjat, ezzel pedig a „gyerekek érdekét szeretnénk szolgálni”.

Novák szerint ha a törvényjavaslatot elfogadják, lerövidülnek a határidők, megszűnik a szociális szempont, vagyis mindenki megkaphatja a megelőlegezett tartásdíjat. Ennek a megelőlegezett tartásdíjnak a maximuma emelkedik a háromszorosára, a mindenkori minimálbér 30 százalékára, ami jelenleg több mint 50 ezer forint. Emellett pedig szigorúbban lépnek fel, ha valaki nem fizet tartásdíjat.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke szerint több mint 90 ezer olyan gyerek van Magyarországon, akire járna havonta tartásdíj, de nem kapják meg annak ellenére, hogy a különélő szülő él, és az is tudható, hogy hol, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!