Szexuálisan zaklatott egy kiskorú fiút, még az anyjával is összeköltözött, hogy a közelében lehessen

2021. május 11. – 15:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentett fel egy férfit a rendőrségnél, aki a gyanú szerint 2019 decemberében az interneten megismerkedett a kiskorú, tehát 14 év alatti fiúval, a bizalmába férkőzött, lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott neki. Ezután 2020 augusztusában megismerkedett a kiskorú sértett anyjával is, akivel látszólagos szerelmi viszonyba, majd élettársi kapcsolatba került, csak azért, hogy a fiatal közelében maradhasson, és vele látszólagos apa-gyerek kapcsolatot alakíthasson ki, írja a Police.hu.

A Blikk erről azt írja, a férfit a nevelt fia iránti viselkedése buktatta le egy gyámhatósági eljáráskor, ami többre engedett következtetni egy átlagos szülő-gyerek viszonynál. Mivel a lap szerint a férfi mentős, és mindez már az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése után történt, így kapott jelzést az NVSZ. Ők ugyanis ugyanúgy elvégezhetik az egészségügyben foglalkoztatottak megbízhatósági vizsgálatát, mint a rendőrségnél, a rendvédelemben, illetve 2021. január 1-jétől a közigazgatásban dolgozókét, írja a lap.

A rendőrség május 3-án fogta el a 43 éves Veszprém megyei tartózkodási helyű férfit, letartóztatták, és kiskorú veszélyeztetése bűntett és szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.