Miniszteri biztos fog vigyázni a Balaton élővilágára és vízminőségére

2021. május 11. – 06:25

frissítve

Miniszteri biztos fog vigyázni a Balaton élővilágára és vízminőségére
Szári Zsolt Balázs 2018. május 11-én, amikor a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként egy mobil halrácsot ad át Kéthely közelében a Nyugati-övcsatornán – Fotó: Varga György/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Miniszteri biztost nevezett ki a Balaton élővilágának megóvására Nagy István agrárminiszter, írta meg a 24.hu a hétfő késő este megjelent Hivatalos Értesítő alapján. Május elsejétől Szári Zsolt Balázs, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója látja el ezt a feladatot.

A miniszteri biztosnak kell összehangolnia a Balaton növény- és állatvilágának, valamint a víz minőségének megóvásához kapcsolódó, az agrárminiszter feladatkörébe tartozó szakmai feladatokat. Segítenie kell megtalálni a Balatont és a Kis-Balaton vízgyűjtő területeit szennyező forrásokat, és javaslatokat kell kidolgoznia a Balaton medrének rekultivációjára.

A miniszteri biztos feladata lesz a balatoni halak gasztronómiai népszerűsítése is. Szári Zsolt Balázsnak havonta írásbeli beszámolót kell készítenie a az agrárminiszternek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!