Beállt a Jobbik Szél Bernadett mögé az előválasztáson

2021. május 08. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Szél Bernadettet, a Momentum által jelölt független képviselőt támogatja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson – jelentette be a Jakab Péter pártelnök egy Facebook-posztban. Mint írja, „Ha van ellenzéki képviselő, aki megérdemli a Jobbik támogatását, az Szél Bernadett. A közélet megtisztításáért végzett küzdelme, szakmaisága és alázata példamutató, szükség van rá az új országgyűlésben.”

Szél Bernadett Pest megye 2. számú választókerületében indul, ez Budakeszi és Budaörs környéke, a jelenlegi képviselője a parlamentben a fideszes Csenger-Zalán Zsolt. Ő 2018-ban szoros versenyben, 1%-on belüli különbséggel előzte meg a választáson az akkor még az LMP színeiben, de többpárti ellenzéki támogatással induló Szélt. 44,3% a 43,5% ellen volt az arány, az akkor külön induló jobbikos jelölt 8,3%-ot vitt.

Jakab Péter márciusban arról beszélt a Telexnek adott interjúban, hogy a pártja nem indul el mind a 106 választókerületben az előválasztáson, ehelyett az a stratégiájuk, hogy „mindenhol a legalkalmasabb jelöltet” fogják támogatni. „Ha ez jobbikos, akkor persze őt, ha civil, akkor a civilt, ha viszont más párt tud kiállítani olyat, aki sokkal alkalmasabb másoknál, akkor őt.”

Ennek megfelelően a Jobbik az elmúlt hetekben sorra jelenti be, hogy egy-egy választókörzetben olyan jelölt mögé áll be, aki a régi, radikális Jobbikban még elképzelhetetlen, vagy legalábbis nagyon tájidegen lett volna. Ilyen volt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, az LMP-s Csárdi Antal és Demeter Márta, a párbeszédes Szabó Tímea, vagy legutóbb a hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay Péter.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!