Otthon szülésnél halt meg egy újszülött Budaörsön, a rendőrség nyomoz

2021. május 7. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miskolcról egészen Budaörsig utazott szerdán hajnalban egy 35 éves nő, hogy háborítatlan körülmények között hozhassa világra gyermekét néhány órával később, aznap délelőtt egy ottani lakásban, bába vezetésével, ám a kisfiú nem sírt fel a születéskor. A Bors információi szerint az otthon szülésnél jelen lévő bábák (végzettségük szerint szülésznők, szemben a dúlákkal, akik ún. segítő társak, jellemzően az intézményi szülés során kísérik az anyát) hiába tettek meg mindent, nem jártak sikerrel, ezért értesítették az egyik, koraszülött-mentésre szakosodott céget. Az újszülött kisfiún már ők sem tudtak segíteni.

Az anyát ezután a mentők sokkos állapotban vitték be az egyik fővárosi kórház szülészetére, ahonnan csütörtök délután már hazaengedték. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a lapot arról tájékoztatta, hogy

ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy pontosan mi okozta a kisfiú halálát, és kórházi körülmények között segíthettek-e volna rajta.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!