Másolás

Vágólapra másolva

Hidegfront vonul át felettünk, kezdi pénteki előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat. Többnyire borult időre számíthatunk, majd délután az északnyugati tájakon már szakadozik, estétől pedig határozottan csökken a felhőzet.

Többfelé várható eső, záporeső, jelentősebb csapadékmennyiség elsősorban a Dunántúl délnyugati részein valószínű. A Dél-Dunántúlon éjfélig akár 20 mm-t meghaladó csapadék is lehet.

Péntek délután, kora este a hidegfront átvonulását követően elsősorban a Kisalföldön és Sopron térségében viharos (60-70 km/h) széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon azonban ennél kissé hűvösebb is lehet, míg reggel, kora délelőtt a déli határ mentén néhol 18 fok fölötti csúcsérték is előfordulhat. Késő estére 7 és 11 fok közé hűl le a levegő, írja az OMSZ.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!