Lefejezéssel fenyegette Kálmán Olgát, egy nap alatt elfogták a rendőrök

2021. május 05. – 20:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Fenyegetnek. Fejlevágással, a családom kiirtásával, felgyújtással” – ezzel a szöveggel osztotta meg kedden Kálmán Olga, DK-s képviselő azokat az üzeneteket, amiket egy bizonyos Józsefné küldött neki Győrből.

Kálmán még aznap a rendőrség elől élőben jelentkezett be, és azt mondta, feljelentést teszt.

A következő posztban már arról írt, hogy miközben épp a rendőrségi feljelentését szövegezték, újabb fenyegetőző üzenetek érkeztek. „Mocskos baloldali rohadék, akit azonnal le kell fejezni”, írják például bennük.

A történet következő pontja már a rendőrség közleménye volt szerda este, miszerint a fenyegetőzőt egy nap alatt elfogták. Mint írták, az ügyben az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétség gyanújával ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Az 53 éves V. Gábor gyanúsítottat győri otthonában fogták el. A nyomozók lefoglalták azt a számítógépet, amiről a férfi az anyja Facebook-profilját használva küldte az üzeneteket Kálmánnak. A férfi beismerte a bűncselekményt, szabadlábon védekezhet.

Mindezt Kálmán úgy kommentálta, „hiszem, hogy lehet Magyarország egy gyűlöletmentes, nyugodt otthon”.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass