Ma a matekérettségi megoldásai a Telexen, addig tegyen egy próbát, meg tudna-e oldani néhány feladatot

2021. május 4. – 04:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden a matematika írásbelivel folytatódnak az érettségik. A vizsga reggel 9-től déli 12 óráig tart.

A középszintű matekérettségi megoldásait kedden délután Gerőcs László tankönyvszerző, a Trefort Gimnázium nyugdíjas tanára, és Csapodi Csaba, az ELTE oktatója mutatja be majd a Telex kamerája előtt.

A középszintű matematika írásbeli első, 45 perces részében a diákok egy olyan lapot kapnak, amely 10-12 feladatot tartalmaz. Ezeken az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik.

A második feladatlap megoldására 135 percet kapnak a diákok. Ez a teszt két részre oszlik. Az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Az egyetemi felvételihez szükséges emelt szintű matematika írásbeli nehezebb kérdéseket tartalmaz, és a feladatok megoldására 4 órát kapnak az érettségizők.

Ha ön korábban érettségizett, most tegyen egy próbát, és nézze meg, mire emlékszik a tanultakból. Először nézze meg ezt a lapot a tavalyi középszintű matematika írásbeli könnyebb kérdései közül:

Ha ezek jól mentek, akkor veselkedjen neki a nehezebb feladatoknak:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!