Kitakarították a Boráros teret egyes fővárosi cégek

2021. május 4. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai május 4-ére virradóra nagygépekkel tisztították meg a teret és az aluljárót, az összefogó fővárosi cégek azonban kéthetes tisztasági akciót tartanak a közterületen.

Folytatja közbiztonsági és köztisztasági akcióját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, a főváros forgalmas köztereit, közölte a vállalat. A kezdeményezés résztvevői ezúttal a Boráros teret használó gyalogosok, illetve utasok komfort- és biztonságérzetét igyekeznek fokozni, írták. A BKK Zrt., a BKV Zrt., az FKF Zrt., a BRFK, a FÖRI, a FŐKERT Zrt. és a Menhely Alapítvány közös akciójának keretein belül kéthetes közös akció indult a tér megtisztítása és a kulturált környezet kialakítása érdekében.

A közlekedés szempontjából is nagy fontosságú IX. kerületi Boráros tér a BKK fővárosi akciójának újabb területe, ahol a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már május 3-án, éjjel, illetve május 4-én, kora reggel nagygépekkel megtisztították a teret és az aluljárót. Ez volt a kezdeményezés egyik leglátványosabb eleme, ám a Boráros tér rendbetételében ugyanilyen fontos szerepet játszanak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái, a rendészeti tevékenységet végző önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások.

„A közös akció két hétig tart, később pedig szeretnénk rendszeres időközönként megismételni”

– tájékoztatott Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője és szóvivője, hozzátéve: fontosnak tartják a lakossági bejelentéseket is, és tudják, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a kialakult helyzetet, hiszen a kiváltó okok összetettebb társadalmi problémákból fakadnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!