Szabó Tímea a III., Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerületben indul az előválasztáson az MSZP–Párbeszéd színeiben

Legfontosabb

2021. április 28. – 15:10

frissítve

Szabó Tímea a III., Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerületben indul az előválasztáson az MSZP–Párbeszéd színeiben

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltjeként a III. kerületben Szabó Tímea, a XVIII. kerületben pedig Kunhalmi Ágnes kíván indulni, így vesznek részt az előválasztási folyamatban – jelentették be a két párt vezetői egy online sajtótájékoztatón.

A bejelentésen Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke azt mondta a szocialista párt és a Párbeszéd a motorja volt a hatpárti ellenzéki összefogásnak. Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: a mostani kormány csak a felső egy százalékot képviseli. Az MSZP és a Párbeszéd arra szövetkezik, hogy újra olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely a 99 százalékot képviseli. Szociális és zöld fordulatra van szükség, ezt képviseli az MSZP és a Párbeszéd együttműködése.

Szabó Tímea, aki jelenleg is a III. kerület országgyűlési képviselője, azt mondta: nagy büszkeséggel tölti el, ha újra elindulhat Óbuda–Békásmegyer képviselőjelöltjeként. Az emberek igenis érzik, hogyan vette el a kormány az év végén az egészségügyre szánt milliárdokat a kerülettől, mondta Szabó Tímea. Kormányváltást akkor lehet elérni, ha az egyéni körzeteket megnyerik a Fidesz ellen. Az elmúlt években sikerült megmutatniuk azt, hogyan tudják visszaverni a Fidesz ingatlanspekulánsait, a „lakóparképítő Tiborczokat” és befektetőket a Római-partról, a Hajógyári-szigetről vagy éppen most Karácsony Gergelynek köszönhetően a Mocsáros dűlőről. A zöldterületeket nem lebetonozni, hanem növelni kell, mondta Szabó.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke 2018-ban a 18. kerületben úgy nyert el egyéni mandátumot, hogy akkor még az ellenzéki pártok nem működtek együtt. Kunhalmi azt mondta, ha 2018-ban vissza tudtak fordítani egy körzetet, akkor 2022-ben is képesek lesznek erre. „Az én politikám arról szól, hogy az emberek életéről szóljon a kormányzás és az önkormányzás.”

Kunhalmi azt mondta: Karácsony Gergely főpolgármester segítségének köszönhetően az egészségügyre idén és jövőre 2 milliárd forint érkezik csak a 18. kerületbe. A zöld értékek megjelenítését is fontosnak nevezte a százezres kerületben például a Péterhalmi erdő vagy a Cséry-telep ügyében. Folyamatosan kérnek költségvetési pénzt a nagy utak, például az Üllői út, a Nagykőrösi út vagy a Gyömrői út felújítására, és fontosnak tartják a leállított panelprogram felélesztését a Havanna lakótelepen. Kunhalmi szerint ezen problémák megoldására csak a kormányváltásban bíznak a 18. kerületiek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!