Folyamatban a Pázmány új épületeinek szervezése

2021. április 27. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

A piliscsabai campusból 26 év után Budapestre költözik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, így az egyetem a fővárosban alakítja ki a székhelyét, ami jelentős formálódással, átalakulással jár majd a Palotanegyedben. A döntés, hogy a kart átköltöztetik, állítólag azért született, mert távol volt a fővárostól és nehéz volt a közlekedés, ez pedig negatívan hatott a karra. Erről korábban Tóth Tamás, püspöki konferencia titkára beszélt az Inforádiónak.

Az átalakítást szolgálhatja az a hétfőn esti, Magyar Közlönyben megjelent határozat, ami szerint az egyetem oktatási célú ingatlanjainak bővítését és fejlesztését célzó beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítják, a beruházást pedig „kiemelten közérdekű beruházássá.”

A határozatban a 36582 helyrajzi számú ingatlanra térnek ki, ami a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épülete. A 24.hu szerint az egyetem megkapta egyebek mellett az Estreházy-palota, a Károlyi-palota épületét, de a Magyar Rádió egykori központi irodaépületét is, és még számos másikat.

A fejlesztési főigazgatóra hivatkozva a lap azt írta, hogy a kivitelezői közbeszerzési pályázatot vélhetően 2023 második negyedévében írják majd ki, a látható építkezési, bontási munkák pedig legkorábban két év múlva kezdődhetnek meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!