Záporok és egy hidegfront tehetnek be a vasárnapi teraszozásnak

2021. április 25. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap észak felől hidegfront érkezik, emiatt kevés napsütésben lesz részünk, felhős lesz az ég, főként északkeleten várhatók záporok, zivatarok, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az előrejelzés szerint a jövő hét első napjaiban is folytatódik a változékony, az ilyenkor szokásosnál hűvösebb idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken a hőmérséklet, szerdától pedig újabb frontok alakítják időjárásunkat, kezdetben meleg, majd pénteken hidegfront vonul át felettünk.

Az időkép.hu eközben azt írja, vasárnap folytatódik a változóan felhős-napos idő, de elszórtan záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki, többségében az északkeleti, északi tájakon. A szél északnyugatira fordul és többfelé megélénkül, északon erős lökések kísérhetik.

Délután 11-20 fok várható, északkeleten lesz hűvösebb, délen melegebb.

  • Hétfőn délnyugaton megnövekszik a felhőzet és eső, záporok alakulhatnak ki, több napsütés az északi tájakon ígérkezik. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a szél. Pár fokkal visszaesnek a maximumok, délután 10-16 fok valószínű.
  • Kedden az ország nagy részén már felhősebb idő várható, északkeleten számíthatunk naposabb időre. A délutáni órákban délnyugaton néhol eleredhet az eső, a keleties szél többfelé feltámad. 10-16 fokos maximumokat mérhetünk.
  • Szerdán pár fokkal melegebb lesz, de sok felhőre és elszórt záporokra számíthatunk. A délies szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Csütörtökönzáporos, zivataros napra van kilátás szeles és melegebb idővel, délutánra 18-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!