Nem adja ki az MTVA a félmilliárdos időjárás-jelentési szerződését

2021. április 25. – 08:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Március 15-e óta új stúdióból jelentkezik az MTVA időjárás-jelentése, eléggé extra látványvilággal. Utóbbihoz az Országos Meteorológiai Szolgálat fűzött is egy megjegyzést: „az utóbbi időben más időjárási műsorszolgáltatók videoklipjeiben egyre inkább eluralkodnak a látványelemek. Olyannyira, hogy már szinte látványpékségben érzi magát az ember. Mi, az OMSZ meteorológusai viszont továbbra is a közérthetőségre törekszünk, látványban, szövegben egyaránt”, idézi a Magyar Hang.

A Magyar Hang megnézte az MTVA szerződéseit, és talált egy megállapodást, ami alapján az Időjárás-jelentés című műsorukat külső gyártásba adták. A lap szerint ehhez a Pillango Entertainment Kft.-vel kötöttek szerződést, 2020. augusztus 31-től idén év végéig, 489 309 090 forint értékben. A Pillango Entertainment Kft. tehát havi 30,6 millió forintért gyártja az MTVA-nak az időjárás-jelentést, írják.

Időjárás-jelentés 2021. március 17-én – Fotó: M1 Híradó / Youtube
Időjárás-jelentés 2021. március 17-én – Fotó: M1 Híradó / Youtube
Időjárás-jelentés 2021. április 17-én – Fotó: M1 Híradó / Youtube
Időjárás-jelentés 2021. április 17-én – Fotó: M1 Híradó / Youtube

Ezért a lap rákérdezett az MTVA-nál, hogy miért volt szükség ekkora változtatásra, de választ nem kaptak, így közérdekű adatigénylést nyújtottak be, de az MTVA megtagadta a szerződés kiadását. Ezt azzal indokolták, hogy az MTVA és a Pillango Entartainment Kft.-vel az „Időjárásjelentés című műsor gyártása” tárgyú műsorgyártási szerződés alapadatait elektronikusan már nyilvánosságra hozták. A szerződés pedig üzleti titoknak minősül. Az MTVA úgy ítélte meg, hogy az üzleti titok közlése, illetve nyilvánosságra hozatala – a közzétételi listán szereplő adatokon túl – jogszerű gazdasági, pénzügyi, üzleti érdekeiket sértené – írta az MTVA a Magyar Hangnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!