Négy év börtönt kértek az élettársát éveken át verő férfira

2021. április 21. – 09:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zsarolás, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a szombathelyi ügyészség az ellen a férfi ellen, aki kezdetben hetente, majd naponta verte az élettársát – tudatta közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a kapcsolat fél évvel az összeköltözés után romlott meg, a vádlott eleinte féltékenységből, később ok nélkül is verte áldozatát, amikor orvoshoz kellett fordulnia, azt mondta a vádlott, hogy baleset érte a nőt.

A maradandó fogyatékosság azért alakult ki, mert nem hagyta, hogy a sérült ujjait kezeljék, csak másfél hónappal később került sor a műtétre. Amikor a sértett eladott egy örökölt ingatlant, a vádlott azonnal elvette tőle a vételárból készpénzben átvett 250 ezer forintot, később a további 1,9 milliót is.

A sértett kilátástalanságában öngyilkosságot kísérelt meg 2018 őszén, gyógyszereket szedett be, amikor magához tért, a vádlott magára hagyta, ekkor tudott segítséget kérni a szomszédtól, aki hívta a mentőket, a kórházban pedig el tudta részletesen mondani, hogyan szerezte sérüléseit.

Az ügyészség 4 év börtönt kért a vádlottra, ha beismeri bűnösségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!