Feltételesen volt szabadlábon, amikor pedofil bűncselekményt követett el

2021. április 21. – 09:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség közleményében tudatta, hogy 2020 nyarán emelt vádat egy középkorú férfi ellen szexuális erőszak és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2021. januárban kihirdetett ítéletében a különös visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki 12. életévet be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt.

  • A bíróság 13 és fél év fegyházra ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől.
  • Véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenység végzésétől, amelyben 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna.
  • Az elsőfokú bíróság a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta, egyben a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságot megszüntette.

A vádlott az élettársi kapcsolatából származó kislánya sérelmére 2014-2015. évben megvalósított szexuális erőszak bűntette miatt vele szemben 2017. évben jogerősen kiszabott 6 év szabadságvesztés büntetéséből 2019 nyarán feltételes szabadságra került, majd annak ellenére, hogy a bíróság szülői felügyeleti jogát megszüntette, felvette volt élettársával és kislányával a kapcsolatot.

2019. decemberben a volt élettársa nevében hamis, fogorvosi kezelésre hivatkozó igazolást készített, azt felhasználva a kislányát az iskolából elhozta és lakásába vitte, ahol ismét teret engedett pedofil késztetéseinek, az akkor 8 éves kislányával szexuális cselekményt végzett.

A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbeztek, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügydöntő határozat helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál. A másodfokú bíróság 2021. március végén a vádlottra kiszabott példamutatóan súlyos büntetést helyben hagyta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!