Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét egy 13 éves fiú Zemplénben

2021. április 20. – 09:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 13 éves vádlott fiú az anyjával, annak élettársával és hat kiskorú testvérével élt Taktaharkányban egy családi házban.

2019 áprilisában a fiú a kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott az udvaron, a szülők nem voltak ott. A 13 éves fiú különösen féltékeny volt kétéves öccsére, mert úgy érezte, szülei róla jobban gondoskosnak.

A játék közben a vádlott fiú levette az udvaron lévő szennyvízakna fedelét, megfogta kétéves öccsét a kezeinél és lábainál, majd bedobta a színültig megtelt aknába. A tetőt visszatette, és senkinek nem szólt az esetről semmit.

Több óra elteltével a család keresni kezdte a kétévest, végül meglátták a cipőjét a szennyvízakna mellett. Átkutatták a tárolót, és megtalálták a gyerek holttestét, aki megfulladt.

Kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt emelt vádat a 13 éves fiatalkorú ellen, és javítóintézeti nevelést kért rá.

Közben a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás is zajlik, a gondozási kötelezettségük elmulasztása miatt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!