Egy diákszervezet online felmérése szerint ma több mint százezer alsós nem ment iskolába

2021. április 19. – 18:22

frissítve

Egy diákszervezet online felmérése szerint ma több mint százezer alsós nem ment iskolába
Fotó: Balázs Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az ADOM Diákmozgalom online, nem reprezentatív felmérése szerint valószínűleg több mint 100 ezer alsós diák nem ment be hétfőn az intézményekbe.

Hétfőn reggel indítottak felmérést, a délután 17 óráig választ adó szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján

az alsó tagozatos diákok 44%-a nem ment be személyesen iskolába.

A felmérés nagyjából 27 ezer alsós diákot fed le, közülük több mint 12 ezren maradtak otthon.

Az ADOM Facebook-bejegyzésében az áll, hogy

„Az eredményeket az összes alsó tagozatos diákra kivetítve arra a következtetésre juthatunk, hogy még egy jóval alacsonyabb tényleges országos hiányzási arány esetén is valószínűsíthető, hogy több mint százezer alsó tagozatos diák nem ment ma személyesen iskolába.”

A felmérés alapján a hiányzók arányában osztályonként és iskolánként hatalmas különbségek vannak, mert amíg egy nyírbátori 17 fős vagy egy budapesti 27 fős osztályban mindenki részt vett személyesen az órákon, addig rengeteg olyan beszámoló is érkezett, ami alapján egy osztályból a többség hiányzott (például egy budapesti általános iskolás osztályban 25-ből 22 fő nem ment). Több helyen maradt otthon a teljes osztály, például egy mosonmagyaróvári 27 fős osztályból mind a 27-en, egy csömöri 22 fős osztályból pedig mind a 22-en. Olyan is volt, ahol a szülői közösség kérésére maradt a digitális oktatás.

Akik otthon maradtak, a beszámolók szerint online követhették az órákat, és volt olyan pedagógus is, aki az otthon maradókat ugyanúgy bevonta, felszólította, mintha ők is a rendes tanórán vennének részt. Néhány helyen ezt technikai okokból vagy felsőbb utasításra nem tudták biztosítani a diákoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!