Harminc évvel ezelőtti emberölés ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

2021. április 19. – 11:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy harminc évvel ezelőtti emberölés ügyében, írja az MTI. A áldozat szír, a vádlott pedig jordán származású. A vád szerint a valutaváltással foglalkozó jordán férfi azért ölte meg szír ismerősét, hogy megszerezze értékeit.

A vádirat szerint a jordán állampolgárságú, jelenleg 51 éves vádlott 1991 elejétől Magyarországon élt magyar feleségével, és valutaváltással foglalkozott. Ennek kapcsán ismerkedett meg az ügy sértettjével, egy szír férfival, akiről megtudta, hogy nagyobb összegű készpénzt tart magánál.

A vádlott és egy másik szír ismerősének terve az volt, hogy az áldozatot összeismertetik egy magyar lánnyal, akinek segítségével egy elhagyatott helyre csalják, ahol altatószerrel elkábítják és elveszik az értékeit.

A megbeszélteknek megfelelően 1991. szeptember elején a nő egy XV. kerületi presszóban megismerkedett a férfival, akivel ezután több alkalommal találkozott és szórakozott. A vád szerint a nő 1991. szeptember 8-án az esti órákban is találkozott a sértettel, beült az autójába és – a vádlott előzetes útmutatása alapján – a XVI. kerületbe, a Szlovák utca és a Csömöri út kereszteződésébe vitette magát, ahol egészségügyi okokra hivatkozva a sértettel együtt kiszállt a kocsiból, és az út menti fák közé ment, ahová a jordán férfi és társa követte őket.

A vádlott és a sértett között előbb szóváltás, majd verekedés alakult ki, és a vádlott egy késsel megszúrta a férfit, aki a földre esett és még a helyszínen életét vesztette. A jordán férfi átkutatta áldozata ruháját, elvette a megtalált 1600 forintot és két társával együtt autóval elmenekült a helyszínről.

Mivel a gépjármű világítása nem volt bekapcsolva, nem sokkal később a Csömöri úton egy rendőrautó megpróbálta megállítani őket, a vádlott azonban nem állt meg. A nagy sebesség miatt egy közlekedési lámpának ütköztek, innen gyalogosan menekültek tovább. A rendőrök végül a vádlott férfi társát elfogták, és nála a sértett vérével szennyezett pénzt is megtalálták.

A vád szerint a jordán férfi később visszament a tetthelyre, ahonnan a sértett holttestét elszállította, majd ismeretlen helyen elrejtette, a sértett földi maradványai így a mai napig nem kerültek elő. A vádlott az elkövetés után ismeretlen helyre távozott. A fővárosi rendőrök a korábban felfüggesztett nyomozást 2018-ban folytatták, és ez alapján történhetett meg most a vádemelés – közölte a főügyész.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!